Spaderbowling.se är en sida som vill lyfta fram det intressanta och roliga med bowling. Sporten är otroligt populär både som hobbyaktivitet, rekreation och bland professionella utövare och över 30 000 svenskar är aktiva inom bowlingen. Bowlinghallar finns över precis hela landet och de flesta har nog provat på att bowla någon gång i livet. Därför är det kul med allmän information om allt som hör bowling till och som förhoppningsvis ökar lusten att prova bowling om man inte redan gjort detta.

På den här webbsidan besvaras frågor om när sporten uppkom och hur den spreds till Sverige, vad ”bowlingens guldålder” innebar för sporten och vilka tävlingar som finns både i Sverige och utomlands.

Det finns också information om hur bowling har framställts i populärkulturen. Bland annat har ett enormt antal bowlingspel lanserats för både dator- och videospel och det har skapats filmer som handlar om sporten.

Självklart finns det mycket att läsa om vad gäller spelreglerna. Vad en spärr och strike innebär samt hur man räknar ihop sina poäng är några saker som tas upp. Det finns även tips om hur man börjar spela och vad man behöver för typ av utrustning. För den som undrar om han eller hon är i rätt fysiskt skick för att spela bowling finns det en liten guide som berättar om när det är säkert att spela, och när det kanske är bäst att låta bli.

Som grädde på moset beskrivs också olika typer av event som är vanliga vid bowlinghallar, som till exempel det populära fenomenet discobowling som nog många har hört talas om och kanske är sugna på att prova.

Med det önskar spaderbowling.se en trevlig lässtund och mycket nöje!